14 Οκτωβρίου 2015

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΡΛΟΒAΣΟΥ.

Δράση Ενότητα Προοπτική για μια καλύτερη Σάμο




Στη σημερινή οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας η  συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου είναι απαίτηση της κοινωνίας της δυτικής Σάμου.
Υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό, φαρμακευτικό υλικό κλπ.
Ντροπιαστικές για την χώρα μας είναι οι «προσφορές» - επαιτείες..  σε καύσιμο!! από αλλοδαπούς φίλους μας προκείμενου να κινηθεί το ασθενοφόρο σε έκτακτα περιστατικά κι όταν υπάρχει διαθέσιμος οδηγός..
Η συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του  Κέντρου Υγείας είναι απαραίτητη καθώς είναι πλέον η μοναδική δομή που παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κάλυψης ιατρικών αναγκών βαρέως πασχόντων και ολιγόωρης νοσηλείας ασθενών που έχουν ανάγκη ιατρικής παρακολούθησης.
Επιβεβλημένη είναι και η αναβάθμιση των δυνατοτήτων του με την κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του.


Το προσωπικό διεκδικεί την συνέχιση του πολύτιμου έργου του με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον συνάνθρωπο.
Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα τους.
Τους τελευταίους μήνες  παρακολουθούμε όλοι τον αργό θάνατο του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου.

Η Δημοτική αρχή πρέπει να παρέμβει δυναμικά και να ασχοληθεί ενεργά για να αποτρέψει τον περαιτέρω υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας.

Πρέπει όλοι μαζί να συμπαρασταθούμε με όλες τις δυνάμεις μας στο θέμα αυτό που θα έπρεπε να είναι και η πρώτιστη προτεραιότητα  της Πολιτείας, έως ότου αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Πρέπει όλοι μαζί να απαιτήσουμε την εξασφάλιση της λειτουργίας του.

Ζητούμε  το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει με απόφασή του ανοιχτή θέση υπέρ όλων των αιτημάτων των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας και να διεκδικήσουμε την επίλυση των αιτημάτων αυτών από την Κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό.