15 Μαΐου 2015

Πώς το Επιμελητήριο Λευκάδας προσέλκυσε πτήσεις και κρουαζιερόπλοια



Ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο παράδειγμα "καλής πρακτικής" στον ελληνικό τουρισμό αποτελεί η εν εξελίξει πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λευκάδας για την αύξηση των αφίξεων στο νησί, μέσα από την προσέλκυση αεροπορικών πτήσεων και κρουαζιεροπλοίων.
Τις δράσεις του Επιμελητηρίου παρουσίασε σήμερα στο συνέδριο Hospitality.now ο πρόεδρός του κ.Σωτήρης Σκιαδαρέσης, υπογραμμίζοντας τη δυσκολία του εγχειρήματος από έναν φορέα Δημοσίου Δικαίου, που έπρεπε να συντονίσει ανάλογους φορείς και στην Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία, που επωφελούνται από το αεροδρόμιου του Ακτίου. Το αποτέλεσμα δικαιώνει ήδη τις προσπάθειες, ενώ οι προοπτικές εμφανίζονται ακόμη καλύτερες.

Τι πέτυχε το Επιμελητήριο Λευκάδας:
- Το 2013 η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Volotea δρομολόγησε πτήσεις στο Άκτιο από Βενετία. Πέρυσι είχε 20 αεροπορικές πτήσεις, που έφεραν 47% περισσότερους Ιταλούς τουρίστες στη Λευκάδα.
- Φέτος ξεκινά πτήσεις από το Gatwick η easyget με δυο πτήσεις την εβδομάδα προς Άκτιο, με προοπτική να δρομολογήσει πτήσεις και από άλλα βρετανικά αεροδρόμια.
- Η Aegean ξανασυνδέει φέτος τη Λευκάδα με την Αθήνα μετά από 7 χρόνια διακοπής των πτήσεων. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να πάνε στη Λευκάδα τουρίστες από διάφορες πόλεις και χώρες, που δεν συνδέονται με το Άκτιο. Είναι η μοναδική νέα εσωτερική πτήση που έβαλε φέτος η Aegean.
 - Στις κρουαζιέρες, φέτος θα υπάρχουν 12 προσεγγίσεις και του χρόνου 16. "Όλοι μας έλεγαν ότι η Λευκάδα δεν έχει μεγάλο λιμάνι για κρουαζιερόπλοια, πώς θα φέρετε κρουαζιερόπλοιο. Τελικά, το προσπαθήσαμε και το πετύχαμε. Αν περιμέναμε το μεγάλο λιμάνι, ούτε το 2030 δεν θα είχε η Λευκάδα κρουαζιερόπλοια", είπε χαρακτηριστικά.
Η αξία της επιτυχίας της προσπάθειας είναι μεγαλύτερη αν αναλογισθεί κανείς ότι το Επιμελητήριο Λευκάδας δεν χρηματοδότηση καμιά εταιρεία. Άλλωστε δεν είχε πόρους γι αυτό το σκοπό...tornosnews