9 Μαρτίου 2015

Στον αέρα το δημοτικό συμβούλιο της Σάμου μετά το νέο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών

Στις 17 Φεβρουαρίου 2015 ο επικεφαλής της Αδέσμευτης κίνησης πολιτών Σάμου κατέθεσε την παρακάτω αίτηση προς το Δήμαρχο Σάμου και η αίτηση αυτή κοινοποιήθηκε και προς τον υπουργό Εσωτερικών.

Η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών τινάζει στον αέρα τους μέχρι τώρα ισχυρισμούς περί του αντιθέτου τόσο του δημάρχου όσο και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Ρητά και κατηγορηματικά ,ξεκάθαρα και με σαφήνεια το υπουργείο εσωτερικών με το με αρ.πρωτ.6834 /19-2-2015 υποδεικνύει ότι η διαπίστωση ασυμβίβαστης ιδιότητας δημοτικών συμβούλων του δήμου Σάμου  αποτελεί αντικείμενο δικαστικής απόφασης η οποία εκδίδεται κατόπιν ένστασης σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 45 του νόμου 3852/2010.

Η διαπίστωση δε ,της αποδοχής η μη από αιρετό του δήμου ασυμβίβαστου καθήκοντος η έργου αποτελεί ομοίως αντικείμενο δικαστικής απόφασης ,σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ.8 του ν.3852 /2010 εφόσον υποβληθεί σχετική ένσταση από τα αναφερόμενα στο άρθρο 45 του ν.3852/2010.

Το δε άρθρο 45 αναφέρει :

Άρθρο 45 Δικαίωμα ένστασης Ένσταση μπορεί να ασκήσει: α) κάθε εκλογέας εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου, καθώς και β) ο υποψήφιος κατά τις εκλογές στον οικείο δήμο.

Επειδή από όσο γνωρίζουμε τέτοια ένσταση υπάρχει περιμένουμε τις εξελίξεις.
Οι ισχυρισμοί περί διακονονισμού των οφειλών που αναφέρθηκαν είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες 

Το έγγραφο του Υπουργού ανοίγει τον δρόμο για την διαδικασία έκπτωσης από το αξίωμα σε 14 δημοτικούς συμβούλους