8 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ) ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Μυτιληνιών κ. Αμουργιανό  Χρήστο και την πλειοψηφία του τοπικού συμβουλίου για τη μη παραχώρηση της αίθουσας, στους συλλόγους μας, ως οφείλει μετά και από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σάμου να δοθεί η μία αίθουσα του Πνευματικού  Κέντρου για τη στέγασή μας.
Ενημερώνουμε τα μέλη και όλους τους χωριανούς ότι το τοπικό συμβούλιο πήρε απόφαση, κατά πλειοψηφία, να στριμώξει 6 συλλόγους στις 2 αίθουσες του ΚΕΝΕΦ!!! Το αποτέλεσμα είναι στην κάτω αίθουσα να μοιράζονται 3 σύλλογοι 1 μέρα την εβδομάδα, να συμπέφτουν οι δράσεις, να μη χωράνε αφού δεν υπάρχει ξεχωριστός χώρος γι’ αυτές. Στη πάνω αίθουσα 3 σύλλογοι  για να μοιραστούν 2 μέρες την εβδομάδα και όταν χορεύουν οι πάνω να ενοχλούνται οι κάτω.
Το δημοτικό συμβούλιο δεν συμφώνησε με την παραπάνω απόφαση  και αποφάσισε, μετά από την παρέμβαση των συλλόγων μας, κατά πλειοψηφία, να μας παραχωρήσει την μία αίθουσα του Πνευματικού κέντρου.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, εν συντομία, είναι: οι σύλλογοι, των γυναικών και του νεοσύστατου χορευτικού να στεγαστούν στην μία αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και οι υπόλοιποι σύλλογοι ως έχουν.
Ο κ. Αμουργιανός,  αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση δείχνοντας εμπάθεια στους εκπροσώπους των συλλόγων μας, μια εμπάθεια που δεν συνάδει  σε πολιτικά πρόσωπα που θέλουν από αυτό το πόστο, στο οποίο εκλέχτηκαν, να υπηρετούν τη μικρή κοινωνία του χωριού μας.
Αρνείται, την ίδια στιγμή που, μεθοδευμένα, μετέτρεψε αυθαίρετα την εν λόγω αίθουσα σε αρχείο της κοινότητας (το αρχείο πρέπει να στεγάζεται στον ίδιο χώρο όπου υπάρχουν οι υπηρεσίες της κοινότητας),  έστησε σε μία νύχτα και μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για παραχώρηση της αίθουσας, λαογραφικό μουσείο χωρίς να υπάρχουν αποφάσεις γι’ αυτά, μόνο και μόνο για βρει πάτημα να μη παραχωρήσει την αίθουσα στους συλλόγους μας (σημειώνουμε ότι δεν διαφωνούμε με το λαογραφικό).
Στηρίζει σε ψέματα τους ισχυρισμούς του, μας κατηγορεί ότι του κάναμε πραξικόπημα!!!! ότι δεν είχαμε το δικαίωμα να διαφωνήσουμε μαζί του, να στηρίξουμε το αίτημά μας και να παλέψουμε γι’αυτό, και κάνει ένσταση κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου!
Αυτή η αντιδημοκρατική, υπονομευτική  συμπεριφορά, χαρακτηρίζει τη νοοτροπία του κομματικού τσιφλικιού, την απαίτηση για υποταγή όσων διαφωνούν, τη λοιδορία σε όσους σηκώνουν ανάστημα.
Αυτές οι τακτικές γεννούν τις   διακρίσεις τις διχόνοιες, τους τσακωμούς, και τις γκρίνιες στο χωριό μας.
Αυτό το μικρό ζήτημα έγινε αιτία να συνεδριάσει 2 φορές!! το τοπικό συμβούλιο μετά από μήνες απραξία. Αυτό το μικρό ζήτημα επέλεξε η πλειοψηφία του τοπικού συμβουλίου να κάνει σημαία του «αγώνα» τη στιγμή που σοβαρά προβλήματα απασχολούν πολλούς συγχωριανούς μας που υποφέρουν από την βάρβαρη αντιλαϊκή πολίτική που αυτοί οι ίδιοι στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και στηρίζουν. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά στη πράξη το ρόλο που καλείται να παίξει η τοπική διοίκηση ως το μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης στον αυταρχισμό, στην αλαζονία της εξουσίας, ενάντια στο λαό.

ΤΟΥΣ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ και καλούμε τους χωριανούς να καταδικάσουν και να απομονώσουν τέτοιες συμπεριφορές και όσους τις στηρίζουν. Να βοηθήσουν με την ενεργή συμμετοχή τους στις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη της αλληλεγγύης, μιας αλληλεγγύης που δεν θα καλλιεργεί την αποδοχή της ελεημοσύνης, αλλά της αλληλεγγύης που θα βοηθά στην επιβίωση και παράλληλα θα ξυπνά συνειδήσεις σε μια πορεία διεκδίκησης για όλα όσα δικαιούμαστε και μας ανήκουν.