11 Ιουνίου 2009

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και τη Σάμο

Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Μύκονο – Εισροή υδάτων σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στη Ρόδο - – Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Αλεξανδρούπολη, τον Πειραιά και τη Μυτιλήνη – Πνιγμός στην Κινέττα

Προσάραξε, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή «ΡΗΝΕΙΑΣ» Μυκόνου, το Ι/Φ-Καταμαράν σκάφος «VAGUE» σημαίας Γαλλίας με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του ΥΕΝΑΝΠ και της οικείας Λιμενικής Αρχής έσπευσαν στο σημείο το ναυαγοσωστικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Σύρου, το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Χ» Ν.Μ.04, στο οποίο επέβαινε στέλεχος του Λ/Χ Μυκόνου, το Ρ/Κ «ΧΡΗΣΤΟΣ 18» Ν.Π.11292 και το Ρ/Κ «ΑΙΟΛΟΣ Ζ» Ν.Θ.1705.

Το ιστιοφόρο σκάφος ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ «ΑΙΟΛΟΣ Ζ» σε υπήνεμο όρμο κοντά στον τόπο του συμβάντος και στη συνέχεια προσάραξε εκούσια σε μικρή απόσταση από την ακτή.

Από την αρχική προσάραξη παρουσιάστηκε μικρή εισροή υδάτων, ενώ δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση και οι δύο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς.

Από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου, η οποία διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας του πλοίου από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

================

Περιορισμένη εισροή υδάτων παρουσίασε, σήμερα το πρωί, το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος «ΒΙΚΙΝΓΚ ΣΤΑΡ» Ν.Π.1463, το οποίο βρισκόταν εντός του όρμου Λίνδου στη Ρόδο, με τριάντα τέσσερις (34) επιβάτες και οκτώ (08) άτομα πλήρωμα.

Άμεσα η Λιμενική Αρχή Λίνδου απέστειλε το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» Ν.Ρ. 244 και το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» Ν.Ρ. 646, τα οποία παρέλαβαν τους επιβάτες και τους αποβίβασαν με ασφάλεια στην ξηρά, οι οποίοι με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας προωθήθηκαν σε ξενοδοχείο της Ρόδου.

Το σκάφος παραμένει εντός του όρμου της Λίνδου, από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση και κατά δήλωση του πλοιάρχου η εισροή υδάτων έχει σταματήσει.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάσταση της βλάβης και ελέγχου του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης της Ρόδου.

================

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, τέσσερις (04) αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από την Λιμενική Αρχή Πάτρας.

================

Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, εντός του λιμένα Σάμου, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο (02) αλλοδαποί άνδρες, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων και κατά δήλωσή τους είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με μία πνευστή κωπήλατη λέμβο, η οποία καταστράφηκε κατά την αποβίβασή τους στην ακτή.

Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Επίσης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή 1,3 ν.μ. βορειοανατολικά ακρωτηρίου «ΓΑΤΟΣ» Σάμου, από πλωτό περιπολικό τέσσερις (04) αλλοδαποί άνδρες, επιβαίνοντες σε πνευστή κωπήλατη λέμβο, την οποία κατέστρεψαν μόλις αντιλήφθηκαν το πλωτό περιπολικό.

Ακολούθησε η ασφαλής περισυλλογή τους και η μεταφορά τους στη Σάμο.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων και είχαν ξεκινήσει, κατά δήλωσή τους, από τα απέναντι τουρκικά παράλια, οδηγήθηκαν για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Προανακρίσεις διενεργούνται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

================

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στον επιβατικό λιμένα Αλεξανδρούπολης, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή προσωπικού του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης και αστυνομικού σκύλου, κατά την επιβίβασή τους σε Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο, δύο (02) 24χρονοι άνδρες, διότι μετά από έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή τους δύο (02) πλαστικές συσκευασίες ινδικής κάνναβης συνολικού βάρους 14,70 και 2,50 γραμμαρίων αντίστοιχα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης .

================

Συνελήφθη, σήμερα το απόγευμα, στο λιμένα του Πειραιά στον προβλήτα ΝΤΟΚ 3, από προσωπικό του Γραφείου της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο χώρο αποσκευών Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, 44χρονη διότι βρέθηκε στην κατοχή της μία πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, μικτού βάρους 8,8 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στον λιμένα Μυτιλήνης, από προσωπικό του Γραφείου της Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο, 27χρονος διότι βρέθηκαν στην κατοχή του δεκατρία (13) αυτοσχέδια τσιγάρα με κάνναβη, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επίσης, συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, στον λιμένα Μυτιλήνης, από προσωπικό του Γραφείου της Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο, 37χρονος διότι βρέθηκε στην κατοχή του πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 2,70 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

============================

Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Κινέττας Αττικής , 75χρονη.

Η ανωτέρω διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η σορός της πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ίσθμιας .