19 Νοεμβρίου 2017

Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου: Η αδιάφορη στάση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ,στο μεταναστευτικό, είναι επικίνδυνη.


Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε  ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου, Μανώλης Ανδρουλάκης στη «δημοκρατική», αυτή τη στιγμή τα hotspot στην Κω και στη Λέρο είναι υπερπλήρη.    «Τελευταία έχουν αυξηθεί και πάλι οι ροές των μεταναστών. Τα hotspot σε Λέρο και Κω έχουν ξεπεράσει αρκετά τον μέγιστο αριθμό φιλοξενούμενων και υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις μεταγωγές.
Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, τα κρατητήρια σε Ρόδο, Καστελόριζο και Κάρπαθο γεμίζουν ασφυκτικά. Κάθε φορά που βγαίνουμε να αναφέρουμε τα προβλήματα, δίνονται πρόσκαιρες λύσεις και για λίγο καιρό αποσυμπιέζεται η κατάσταση. Αυτό που απαιτείται όμως, είναι να δοθούν μόνιμες λύσεις. Δεν πρέπει να φτάνουμε πάντα στο σημείο να δημοσιοποιούμε τα προβλήματα για να λυθούν πρόσκαιρα. Είναι απόλυτη ανάγκη να τεθεί άμεσα σε ισχύ ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης, αλλιώς η κατάσταση θα είναι πάρα πολύ δύσκολη», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

 Ο  κύριος Ανδρουλάκης στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα κρατητήρια της Ρόδου και τόνισε την  αδιάφορη στάση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ.   «Υπάρχει ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων μολυσματικών ασθενειών ανάμεσα στους μετανάστες οι οποίοι κρατούνται στα κρατητήρια της Ρόδου . Υπάρχουν πάρα πολλά περιστατικά φυματίωσης, σταφυλόκοκκου, ανεμοβλογιάς. Πριν λίγες μέρες ήρθαν στη Ρόδο τέσσερα άτομα με φυματίωση από την Κάρπαθο και παραμένουν εδώ. Ο κίνδυνος μετάδοσης των μολυσματικών ασθενειών στους συναδέλφους και γενικότερα, είναι ορατός.Την ίδια στιγμή η αδιάφορη στάση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ, είναι επικίνδυνη. Δεν μπορεί να συνεχισθεί άλλο αυτή η κατάσταση, πρέπει να παρθούν μέτρα» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης
kosnews