28 Απριλίου 2017

Επίδειξη ισχύος από την Samaritans Purse


ΛΙΓΑ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΚΟΥΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ Μ.Κ.Ο. ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ

Μπορεί το εγχείρημα των Βάσκων, να μετατρέψουν την πρώην κλινική Αυγουστή σε χώρο υγειονομικής φροντίδας προσφύγων να μην πρόλαβε να μετρήσει ούτε 24 ώρες από τη στιγμή της επίσημης ανακοίνωσής του, αφού προσέκρουσε στις αντιδράσεις πολιτών και Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο το κενό που άφησε πίσω της η ισπανική Μ.Κ.Ο. «SMH» μετά την αποχώρησή της, έσπευσαν να καλύψουν οι Samaritans Purse!



Η συγκεκριμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην επιτρέψει τη δημιουργία ιατρικής δομής στην περιοχή της Αγίας Άννας Καπέλας, δημοσιοποίησε το ενδιαφέρον της να ενοικιάσει τμήμα του κτιρίου της πρώην Κλινικής με σκοπό να στεγάσει τα γραφεία της, που μέχρι σήμερα στεγάζονταν απέναντι από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Οι εργασίες αποκατάστασης του εσωτερικού χώρου των γραφείων των Samaritans έχουν ήδη ξεκινήσει και, όπως διαβεβαιώνουν, η χρήση τους δεν αφορά δομή φιλοξενίας ή παροχή υπηρεσιών στους πρόσφυγες. Την ίδια διαβεβαίωση κατέθεσαν και στο Δήμο, επισημαίνοντας ότι έχουν δείξει δείγματα γραφής, αφού ουδέποτε δημιουργήσαν πρόβλημα στην τοπική κοινωνία με τη στάση και τη συμπεριφορά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πριν από σχεδόν ένα μήνα οι Samaritans απομακρύνθηκαν από τον καταυλισμό της Σούδας με απόφαση του Δήμου, σε μία προσπάθεια οι αναγκαίες εργασίες στα σημεία διαμονής προσφύγων και μεταναστών να περάσουν στην αρμοδιότητα των κρατικών φορέων.

Η προκλητική επιμονή

Το δικαίωμα εκμίσθωσης του ακινήτου σε κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο είναι απόλυτο για τους ιδιοκτήτες. Εκείνο που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα είναι η απόφαση μιας νέας Μ.Κ.Ο. να ρίξει λάδι στη φωτιά μιας γειτονιάς, πρόσφατα ταλαιπωρημένης από την ίδια υπόθεση.

Πλήρης άγνοια των όσων προηγήθηκαν ή επίδειξη ισχύος από τις εγκατεστημένες Μ.Κ.Ο. στο νησί μας, θέλοντας να δώσουν έμμεση απάντηση στην πυγμή Δήμου και δημάρχου;

Οι κάτοικοι της περιοχής πάντως, επί του παρόντος κρατούν στάση αναμονής, προγραμματίζοντας σειρά συναντήσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς.

 politischios