28 Απριλίου 2017

Κινητοποιήσεις ΕΛΜΕ Σάμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, συνεχίζει την πολιτική της λιτότητας και στο χώρο της εκπαίδευσης, υποβαθμίζοντάς την ποιοτικά και ποσοτικά χρόνο με το χρόνο. Η ύπαρξη κενών ακόμη και σήμερα, η κατάργηση του δασκάλου υπεύθυνου για το ολοήμερο σχολείο, η υποβάθμιση της ειδικής αγωγής, η περικοπή του προγράμματος των Γυμνασίων και των μαθημάτων ειδικότητας των ΕΠΑΛ  δεν είναι ένα προσωρινό μέτρο, αλλά μια συνειδητή πολιτική που συνεχίζεται και εντείνεται.

Τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει ούτε ένας μόνιμος διορισμός στην εκπαίδευση. Πάνω από 30.000 εκπαιδευτικοί έχουν συνταξιοδοτηθεί και κανένας τους δεν έχει αντικατασταθεί. Το υπουργείο με επίσημη ανακοίνωσή του τονίζει ότι δεν πρόκειται να γίνουν μόνιμοι διορισμοί τα επόμενα δύο χρόνια (χωρίς να λέει πότε θα γίνουν). Και οι προσλήψεις αναπληρωτών όλο και λιγοστεύουν, αφού τα αντίστοιχα κονδύλια  εξαντλούνται. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Κι αυτή η τακτική, μοιραία τα οδηγεί σε μαρασμό.
Από την άλλη οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ισότιμη αντιμετώπιση. Οι αναπληρωτές δεν είναι μια μικρή ομάδα που καλύπτουν κάποια έκτακτα κενά, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι της εκπαίδευσης που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Είναι οι εκπαιδευτικοί που καλύπτουν τις  απομακρυσμένες περιοχές και ζουν συνεχώς με την αβεβαιότητα του αν θα προσληφθούν ξανά και σε ποια περιοχή της χώρας. Αλλά και για το χρονικό διάστημα που δουλεύουν σε μια σειρά τομέων αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι β΄κατηγορίας. Είναι απαράδεκτο να έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με ένα μόνιμο αλλά να μην έχουν τα ίδια δικαιώματα.

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/4/2017 ΣΤΙΣ 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η ίδια πολιτική δημιουργεί  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια. Κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά οι πολιτικές των μνημονίων παραμένουν. Και τώρα λίγο πριν τη ολοκλήρωση άλλης μιας αξιολόγησης περιμένουμε ένα νέο πακέτο μέτρων, ουσιαστικά ένα 4ο μνημόνιο. Ένα πακέτο μέτρων που έρχεται να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα, μειώνοντας μισθούς και συντάξεις, διαλύοντας την κοινωνική ασφάλιση, καταδικάζοντας τη νεολαία στην ανεργία και την μετανάστευση.
Όσο συνεχίζονται οι πολιτικές των μνημονίων η παιδεία και η υγεία θα μαραζώνουν και η κοινωνία συνολικά θα φτωχοποιείται. Είναι απαραίτητο όλοι οι εργαζόμενοι ενωτικά κι αποφασιστικά να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές.

Όλοι στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση
στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, στις 10.00 το πρωί

ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΕΛΜΕ  Σάμου