27 Απριλίου 2017

Ελληνοτουρκική επιχειρηματική συνάντηση στο Επιμελητήριο Λέσβου


Με αφορμή την ακτοπλοϊκή σύνδεση Μυτιλήνης – Δικελί

Στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιωάννης Παυλακέλλης» του  Επιμελητηρίου Λέσβου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 συνάντηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λέσβου καθώς και επαγγελματικών και τουριστικών φορέων, με την επιχειρηματική αποστολή από την Πέργαμο και το Δικελί, αποτελούμενη από τους Δημάρχους Περγάμου και Δικελί,  Mehmet Gonenc και Mustafa Tosun, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Περγάμου Fikret Urper, καθώς και επαγγελματίες από το χώρο του τουρισμού. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Μυτιλήνης και Δικελί.


Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι νέες προοπτικές συνεργασίας σε θέματα  τουρισμού αλλά και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.  Εκπρόσωποι από τουριστικούς και επαγγελματικούς φορείς συζήτησαν με τους Τούρκους επισκέπτες και αντάλλαξαν απόψεις για την προοπτική νέων μελλοντικών συνεργασιών, μεταξύ των δύο περιοχών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, αφού συνεχάρη τους συντελεστές της προσπάθειας αυτής, τόνισε ότι το Επιμελητήριο θα στηρίξει την νέα αυτή ακτοπλοϊκή σύνδεση, με προοπτική να αυξηθεί ο αριθμός των εβδομαδιαίων δρομολογίων. Παράλληλα υπογράμμισε την σημασία της νέας ακτοπλοϊκής σύνδεσης στην προσέλκυση επισκεπτών τόσο από την περιοχή της Περγάμου και του Δικελί όσο και από την ευρύτερη  περιοχή της Σμύρνης μιας και αυτή μειώνει κατά πολύ τον χρόνο μετάβασής τους στο νησί της Λέσβου. Ακόμη, πρότεινε την προώθηση κοινών τουριστικών πακέτων τα οποία θα αυξήσουν το τουριστικό ρεύμα και στις δύο περιοχές.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Λέσβου κύριοι Βαγγέλης Μυρσινιάς και Νίκος Αθανάσης, οι Πρόεδροι των Τμημάτων Υπηρεσιών και Μεταποίησης του Επιμελητηρίου Λέσβου, κύριοι Παναγιώτης Τσουπής και Κώστας Σωτηράκης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, Νίκος Ψαραδέλλης και Άρης Λαζαρής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Περικλής Αντωνίου, καθώς και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Παναγιώτης Παπαρίσβας.