21 Ιανουαρίου 2017

Χήρες στρατιωτικών: Τι απάντησε το ΥΠΕΘΑ για τις συντάξεις;

Η οργή που έχει προκαλέσει η άδικη ρύθμιση για τις χήρες στρατιωτικών έφτασε στην Βουλή και φάνηκε μια χαραμάδα ελπίδας. Θα υπάρξει όμως λύση;
Το τεράστιο θέμα που ανέδειξε το ArmyNow.net με τις συντάξεις που χάνουν οι χήρες των στρατιωτικών δημιουργώντας προφανή οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα πήγε στην βουλή από τον βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη ο οποίος αφουγκράστηκε την αγωνία όλων των στελεχών για το μέλλον των οικογενειών τους αν κάτι κακό τους συμβεί.

Το θέμα απέκτησε μάλιστα πρωτοφανή δημοσιότητα από την στιγμή που η Ένωση Στρατιωτικών της Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ) το έκανε ευρύτερα γνωστό μέσω τηλεοπτικών συνεντεύξεων του προέδρου της ενώ το αποκορύφωμα ήρθε όταν παρουσιάστηκε και η πρώτη περίπτωση χήρας που έμενε στο έλεος του Θεού.
Η αποκάλυψη μάλιστα έγινε μέσα από απάντηση της ιδίας στα social media!
Η ρύθμιση Κατρούγκαλου, όπως έχει γίνει γνωστή, αποτελεί αυτή την στιγμή έναν απο τους κυριότερους πονοκέφαλους των στρατιωτικών που δεν το βάζουν κάτω.
Είναι όμως αμφίβολο αν τελικά οι στρατιωτικοί θα δικαιωθούν παρότι μετά την ερώτηση στην βουλή και την δημοσιοποίηση της αδικίας πολλοί έλπιζαν πως έστω και τώρα η κυβέρνηση θα διορθώσει το λάθος της.
Και αυτό γιατί στην απάντηση του ο Πάνος Καμμένος λέει στον Θανάση Δαβάκη πως η αρμοδιότητα για το θέμα ανήκει στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.
Κάτι που προφανώς δεν προμηνύει καμία ευχάριστη εξέλιξη αφού τίποτα θετικό δεν έχει προέλθει απο τα εν λόγω υπουργεία για τους στρατιωτικούς, αφού άλλωστε η κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζουν δεν έχει καμία ιδιαίτερη μέριμνα για το στρατιωτικό προσωπικό.
Ο ΥΕΘΑ πάντως, αν και κάνει αυτή την διευκρίνηση λέει και κάτι άλλο πως δηλαδή η αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΕΘΑ, ΓΔΟΣΥ / ΔΟΙ με σειρά εγγράφων της έχει θέσει συγκεκριμένα ερωτήματα και απόψεις επι του θέματος στα συνερωτώμενα και καθ΄ύλην αρμόδια υπουργεία για το τεράστιο αυτό θέμα.
Μάλιστα στον βουλευτή της ΝΔ δόθηκαν και τα έγγραφα της 30.5.2016 για τις συντάξεις προσωπικού , της 27.6.2016 και της 21.4.2016 για το ίδιο θέμα.
Έγγραφα που ήδη είναι γνωστά στο στρατιωτικό προσωπικό και στους βουλευτές που παρατηρούν να βρίσκεται σε εξέλιξη ένας τεραστιος όγκος αλληλογραφίας μεταξύ όμως υπουργείων που όλα υλοποιούν κυβερνητική πολιτική.
ArmyNow.net