8 Δεκεμβρίου 2016

Συνάντηση του Δημάρχου με τον αναπληρωτή αντιπρόσωπο της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες


Ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος συναντήθηκε χθες (Τρίτη) αργά το βράδυ με τον Αναπληρωτή Αντιπρόσωπο της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, κ. Dag Sigurdson, παρουσία της συντονίστριας της Ύπατης Αρμοστείας για τις προσφυγικές ροές στα ελληνικά νησιά, κα. Nicole Epting, του Προέδρου της Εθελοντικής Ομάδας Πρόληψης Καταστροφών (ΕΟΠΚ), κ. Ντίνου Μαντικού, καθώς και στελεχών του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας στην Ρόδο.



Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε η δομή φιλοξενίας προσφύγων που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Ρόδου στο χώρο των παλιών σφαγείων. Ο Δήμαρχος Ρόδου ενημέρωσε τον κ. Sigurdson πως η εν λόγω δομή λειτουργεί χωρίς την στήριξη του κράτους και στηρίζεται αποκλειστικά από τον Δήμο, τις εθελοντικές οργανώσεις, τους τοπικούς επιχειρηματίες, καθώς και από τους πολίτες του νησιού, ζητώντας από τον κ. Sigurdson τη συνδρομή της Ύπατης Αρμοστείας στην υλοποίηση των απαραίτητων κτιριακών παρεμβάσεων, προκειμένου ο χώρος να καταστεί ακόμη πιο λειτουργικός.

Ο κ. Sigurdson ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος και οι εθελοντές για την φιλοξενία των προσφύγων, δηλώνοντας ικανοποιημένος από το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στο χώρο των Σφαγείων, το οποίο επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί. Ο κ. Sigurdson διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο, πως η Ύπατη Αρμοστεία θα στηρίξει τις προσπάθειες που γίνονται συνδράμοντας οικονομικά για την πραγματοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων στο χώρο.

Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιούν οι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας στα νησιά του Αιγαίου, στα οποία φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr