29 Σεπτεμβρίου 2016

Εκδρομή στη Μ. Ασία από τον ΕΟΠΣΣ


Εκδρομή στη Λυκία και στην Παμφυλία διοργανώνει για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, από 27 έως 30 Οκτωβρίου,  ο Ελληνικός Ορειβατικός πεζοπορικός Σύλλογος Σάμου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανάβαση στον Όλυμπο (Yanartas) με τις αιώνιες φωτιές, που καίνε πάνω από 2.500 χρόνια, προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στα Μύρα και κατάληξη στην υπέροχη Αττάλεια.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:


1η ημέρα: Πέμπτη, 27/10/2016
Αναχώρηση από τη Σάμο στις 17:00 για Κουσάντασι. ‘Άμεση επιβίβαση σε λεωφορείο και αναχώρηση για Φετιγιέ, όπου θα γίνει και η πρώτη διανυκτέρευση.


2η ημέρα Παρασκευή, 28/10/2016
Πρωινή αναχώρηση για Καγιάκιοϊ (Λιβίσι), το χωριό φάντασμα, 8 χλμ νότια.  Οι μελετητές τοποθετούν εκεί την αρχαία Καρμυλησσό. Μικρή στάση και αναχώρηση για Ντεμρέ ( Μύρα και προσκύνημα στην εκκλησία του αγίου Νικολάου). Μετά το προσκύνημα ακολουθεί ανάβαση στο βουνό Yanartas που θα πει ’’φλεγόμενη πέτρα’’, καθώς 12 εστίες φωτιάς καίνε διαρκώς εδώ και πάνω από 2.500 χρόνια (ο Μύθος της Χίμαιρας). Αναχώρηση και άφιξη στην Αττάλεια (Διανυκτέρευση).

3η ημέρα Σάββατο, 29/10/2016
 Αττάλεια. Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί κατόπιν συνεννόησης επειδή υπάρχουν αρκετά αξιοθέατα. Προαιρετικά μπορεί να οργανωθούν εκδρομές στους καταρράκτες Duden, στις σπηλιές Karen (εκτός πόλης), αλλά και στο αρχαιολογικό μουσείο, στο ζωολογικό κήπο, ή να αποφασιστεί η παραμονή στην πόλη.


Άγιος Νικόλαος, Μύρα
4η ημέρα, Κυριακή 30/10/2016
Αναχώρηση για Κουσάντασι από τον "πάνω δρόμο", διαδρομή απίστευτης καλλονής, με στάσεις για φαγητό κ.λ.π. Βραδινή αναχώρηση από το Κουσάντασι και επιστροφή στη Σάμο.

Όλες οι εκδρομές θα γίνονται με συνοδεία τούρκου ξεναγού.
Το κόστος της εκδρομής θα είναι για γκρουπ 25 ατόμων 225 € το  άτομο (σε περίπτωση που υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή η τιμή θα είναι χαμηλότερη)
Η επιβάρυνση για μονόκλινο θα είναι 35 € και για τις 3 διανυκτερεύσεις
Το κόστος της προαιρετικής εκδρομής που αναφέρεται στο πρόγραμμα την τρίτη ημέρα είναι 13 € το άτομο. Μίνιμουμ συμμετοχής 25 άτομα.

Η τιμή περιλαμβάνει
Εισιτήρια πλοίου: Σάμο – Κουσάντασι – Σάμο
Λεωφορείο και επίσημο ξεναγό για την εκτέλεση του προαναφερόμενου προγράμματος
Διανυκτερεύσεις με πρωινό και βραδινό στα ξενοδοχεία "Mara Hotel" στο Fethiye και "Best Western Plus Khan Hotel" στην Antalya

Δεν περιλαμβάνονται
Ο τούρκικος Λιμενικός Φόρος
Oι είσοδοι στους Αρχαιολογικούς χώρους