9 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ - ΑΙΓΑΙΟΥ

Κύριε Υπουργέ, εμείς οι Σαμιώτες ζούμε σε απόσταση αναπνοής από την Τουρκία και όπως όλοι οι παραμεθόριοι φυλάμε Θερμοπύλες.
Η Σάμος από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα, έχει προσφέρει πολλά στην επιστήμη και στον πολιτισμό της πατρίδας μας και σε όλους τους Εθνικούς αγώνας ήταν παρούσα και έχει προσφέρει αρκετό αίμα.

Παρ’ όλα αυτά η πολιτεία επί χρόνια δεν έδειξε το ενδιαφέρον που όφειλε προς την Σάμο, και ιδίως στο ακτοπλοϊκό της πρόβλημα, με αποτέλεσμα η Σάμος να το έχει πληρώσει ακριβά με ανθρώπινες ζωές, όπως στο ναυάγιο του <Σαμίνα>.
Κύριε Υπουργέ η Σάμος θέλει να λέγεται Τουριστικό Νησί και να είναι από τα πρώτα, διότι έχει να επιδείξει πολλά και μοναδικά παγκοσμίως αξιοθέατα που κανένα νησί δεν διαθέτει. Παρόλα αυτά το περσυνό καλοκαίρι ήταν το μόνο Νησί που είχε πτώση στις αφήξεις. Ένας από τους βασικούς λόγους που συνέβη αυτό ήταν η έλλειψη σωστής ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας.
Κύριε Υπουργέ, διαθέτουμε της χειρότερες συγκοινωνίες, τα χειρότερα βαπόρια και συγχρόνως τα ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ!!!
ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΝΑΥΑΓΙΟ
ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΠΑΛΛΑΞΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΛ.
Η ΝΕΛ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ  ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ.
ΒΡΕΣΤΕ ΛΥΣΗ. ΜΗΠΩΣ Η ΣΑΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ;
ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ, δεν είναι δυνατόν οι Σαμιώτες, μια και δεν μπορούν να φθάσουν στον Πειραιά κολυμπώντας, να ταξιδεύουν με τα σαπιοκάραβα της ΝΕΛ, ζωσμένοι με σωσίβια για καλό και για κακό και κρατώντας ψεκαστήρα για τους κοριούς!!
Κύριε Υπουργέ εμείς οι Σαμιώτες αισθανόμεθα πολίτες Γ κατηγορίας.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, οι Σαμιώτες να πληρώνουμε φόρους για να κυκλοφορούν οι πολίτες των Αθηνών σχεδόν δωρεά και για μας να ισχύουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.
Που είναι η ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ, που αναφέρεται στο Σύνταγμα;
Που είναι η ισότητα των πολιτών;
Κύριε Υπουργέ, ήρθε η ώρα των αποφάσεων, εμείς οι Σαμιώτες ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ, τέλειωσαν τα παιχνίδια με της ακτοπλοϊκές εταιρίες εις βάρος της Σάμου.
Ή θα έχουμε ασφαλείς και γρήγορες συγκοινωνίες, όπως όλα τα τουριστικά νησιά ή ΤΙΠΟΤΑ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.

                     Βασίλειος Η. Βασιλείου Πολ. Μηχανικός