5 Δεκεμβρίου 2013

Ρέθυμνο: Υποδέχεται τα πρώτα υδροπλάνα


Μετρούν αντίστροφοι οι κάτοικοι του Ρεθύμνου αφού πλέον στην τελική της φάση είναι η υλοποίηση υδατοδρομίου. Μάλιστα, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2014.

Εκπρόσωποι της εταιρίας «Ελληνικά Υδατοδρόμια ΑΕ» που έχει αναλάβει τη μελέτη, την αδειοδότηση και την κατασκευή του «αεροδρομίου θαλάσσης» για το Ρέθυμνο, συναντήθηκαν την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, προκειμένου να συζητήσουν ορισμένες λεπτομέρειες.

Ποιοτικό τουρισμό και προοπτική ουσιαστικής ανάπτυξης της κρουαζιέρας διαθέτει το Ρέθυμνο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Μίνω Αλεφαντινό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία παραβρέθηκαν ο διευθυντής του εμπορικού τμήματος της εταιρίας κι ένας πιλότος συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σε εμπορικές δραστηριότητες της εταιρίας αλλά και λεπτομέρειες του 3ου σταδίου της μελέτης (τεχνικές προδιαγραφές - διάδρομος).

Τα υδροπλάνα θα εξυπηρετούν τον τουρισμό, καθώς θα υπάρχει σύνδεση με προορισμούς τόσο εντός Κρήτης, όσο και με άλλες τουριστικές περιοχές όπως τα Κύθηρα τη Γαύδο τη Σαντορίνη τη Μήλο κ.α. θα αναλαμβάνουν και επείγουσες μεταφορές ασθενών.

Στο μεταξύ, μέσα σε 18 λεπτά το εσωτερικό του υδροπλάνου μπορεί να μετατραπεί έτσι ώστε να μπορεί να δεχτεί ασθενή, του οποίου η μεταφορά επείγει, ενώ ότι χρόνος πτήσης μέχρι την Αθήνα θα είναι τα 56 λεπτά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν από το Ρέθυμνο το καλοκαίρι του 2014.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr