21 Δεκεμβρίου 2010

Η Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη με αφορμή την αρχική απόφαση των Περιφερειακών Συμβούλων να μην ορκιστούν ως σύμβουλοι

http://www.cityofpetaloudes.gr/images/stories/mika_iatridh_copy.jpg

Η Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη με αφορμή την αρχική απόφαση των Περιφερειακών Συμβούλων της Π.Ε. Ρόδου της Παράταξης «Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» να μην ορκιστούν ως σύμβουλοι και να μην αναλάβουν τα καθήκοντα τους και την ενδεχόμενη τελική τους απόφαση να ορκιστούν, ύστερα από παρέμβαση του κ. Μαχαιρίδη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Ραγκούσης έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες. Συνεχίζουν και κοροϊδεύουν τους Δωδεκανήσιους πολίτες και τα στελέχη τους.

Ο κυκλαδίτης Υπουργός Εσωτερικών ακόμα να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για αντιστοίχιση των γενικών διευθύνσεων, των διευθύνσεων και υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και την κατανομή των Γενικών Διευθύνσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, όπως μας είχαν τονίσει οι Βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα ότι θα κάνει και μάλιστα ο Υπουργός είχε δεσμευτεί να ανακοινώσει στα τοπικά μέσα της Δωδεκανήσου τις τελικές ρυθμίσεις.

Η κοροϊδία και η αδικία συνεχίζεται αμείωτη.

Αμείωτα συνεχίζουν και τα επικοινωνιακά παιχνίδια της παράταξης του κ. Μαχαιρίδη.

Η αρχική απόφαση των Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης του κ. Μαχαιρίδη της περιφερειακής ενότητας Ρόδου να μην ορκιστούν, μέχρι να αντιληφθεί ο κ. Ραγκούσης ότι οι νησιώτες των Δωδεκανήσων δεν είναι πολίτες τρίτης κατηγορίας, ήταν αυτονόητη και η μόνη μορφή πίεσης και θα έπρεπε να ακολουθήσουν όλοι οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι του κ. Μαχαιρίδη στη Δωδεκάνησο, όχι μόνο της Ρόδου.

Ήταν, άλλωστε, οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο που έδωσαν έτσι και μια μεγαλοπρεπή απάντηση στον λαλίστατο κ. Ρήγα, ο οποίος έσπευσε να κατηγορήσει εμένα και τη Ν.Δ. για λαϊκισμό και ενασχόληση με λεπτομέρειες.

Είναι οι ίδιοι οι εκλεγμένοι με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ που έβλεπαν, έστω και την τελευταία στιγμή την κατάφωρη αδικία απέναντι στη Δωδεκάνησο και τον κοτζαμπασισμό του κ. Ραγκούση.

Ελπίζω, έστω και τώρα ο κ. Ραγκούσης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και οι τηλεφωνικές υποσχέσεις που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου στον κ. Μαχαιρίδη προκειμένου να πειστούν οι σύμβουλοί του και να ορκιστούν, να έχουν πραγματικό αντίκρισμα.

Ελπίζω και εύχομαι ο κ. Ραγκούσης αυτή τη φορά να τιμήσει το λόγο του, που, κατά τα λεγόμενα των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του κ. Μαχαιρίδη, έχει δώσει.

Τονίζω για μια ακόμη φορά ότι με βάση τα παραδεκτά και αντικειμενικά οικονομικά, γεωγραφικά, δημογραφικά και κοινωνικά κριτήρια η Ρόδος έπρεπε να είναι η έδρα τόσο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όσο και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Τουλάχιστον, ο κ. Ραγκούσης μπορεί, έστω και τώρα, να προχωρήσει στο ελάχιστο αυτονόητο. Την ικανοποίηση του αισθήματος δικαίου και την αντιστοίχηση των υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των νησιωτών του Αιγαίου.

Εκτός και αν η συνεχιζόμενη απαξίωση των νησιών που συνορεύουν με τον γείτονα μας στα ανατολικά εξυπηρετεί κάποιους άλλους σκοπούς, για τους οποίους οφείλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να μας ενημερώσει.

Στην υπόθεση αυτή, επαναλαμβάνω, δεν χωρούν μικροκομματικοί σχεδιασμοί. Όλοι μαζί οι Δωδεκανήσιοι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Όλοι μαζί, γιατί το μέλλον των νησιών μας, το μέλλον της Δωδεκανήσου είναι, και πρέπει να είναι, πέρα και πάνω από κόμματα και παρατάξεις».